+358 44 704 7777 pttimppa@liikuntainto.fi

sinun valmentajasi PtTimppa

PTtimppa

Miksi teet kyykkyjä painoilla?

Jos et osaa tehdä kyykkyjä ilman lisäpainoja, niin miksi harjoittelisit painojen kanssa?

Treenautan sinua jokaisessa yhteisessä harjoituksessa monipuolisilla harjoituksilla ja sinun taitotasosi mukaan. Liikevalikoimani on erittäin laaja ja harjoitusmalleja on useita. Motivoin sinua uusilla liikuntamuodoilla ja sinulle räätälöidyillä ojelmilla.

Mottoni:  Yksilöllisesti  suunniteltu ja monipuolinen harjoittelu, luo edellytykset saavuttaa mahdotomiltakin tuntuvat tavoitteet.

Moni ihmettelee, kun tavoitteet jää saavuttamatta ja into harjoitella hiipuu. Usein kumminkin syy löytyy harjoittelun ja ohjelmien sopivuudesta asiakkaalle. Omatoimi harjoittelu vaatii itsekuria ja silloin tulee helpommin jätettyä harjoitukset tekemättä.

Olit sitten aloittelija tai kauemmin harjoitellut hyödyt henkilökohtaisesta valmennuksesta ja saat uutta energiaa arkeen. Tutkimusten mukaan henkilökohtaisen valmentajan avulla tavoitteet saavutetaan varmemmin.

Voimaharjoittelu 

Sopii senioreista aina nuoriin. Voit olla aloittelija tai kilpaurheilija. Tavoite voi olla lihasmassan saaminen, lajivoimaharjoittelu tai arjen askareista selviäminen. 

Kunnon ryhti

Oikeilla harjoituksilla ylivenyneet lihakset saadaan aktivoitumaan ja kiristävät lihakset palautumaan normaaliin lepopituuteen. Niska-, selkä- ja hartiavaivat häviävät harjoittelulla suurimmalta osalta ihmisiä.

Painonpudotus

Lopeta jojoilu painosi kanssa. Tehdään yhdessä syömisestä terveellistä ja suhteutetaan se arkirytmiisi. Opi syömään oikein ja terveelisesti, ilman nälän tunnetta. Ruokavaliomuutokset sinulle yksilöllisesti ja pienin askelin.

Nyt on Sinun vuorosi

Harjoittelu paikat

Missä haluaisit harjoitella?

Monesti ajatellaan, että harjoittelu tapahtuu kuntosalilla tai muussa liikuntapaikassa. Mitä jos tulisinkin kotiisi tai työpaikallesi? Missä sinä haluaisit liikkua?

Monesti ajatellaan, että kuntosali on personal trainerin ainoa työpaikka. Painoharjoittelussa ajatellaan, että painot pitävät olla maksimaaliset. Harjoituksien pitäisi olla pitkäkestoisia ja lähes päivittäin. Harjoitus välineitä pitää olla joka lähtöön ja vain kalliimmat, sekä uudemmat tuovat tuloksia.

Personal Trainer työ voi tapahtua paikasta riippumatta ja rajoittava tekijä on vain ammattitaito. Useimmat painoharjoitteet tehdään 25% liian isoilla painoilla. Painoa ja liikettä valittaessa pitäisi huomioida, että oikeat lihakset työskentelevät ja siten vahvistuisivat. Harjoitusten kesto ja viikkomäärät pitäisi suhteuttaa tavoitteisiin ja kuntotasoon. Tehokkaita harjoituksia voi tehdä myös ilman välineitä.

Personal

Trainer

Personal Trainer 

pttimppa

Lyhyesti

  • 55v naimisissa
  • 4 lapsen isä.
  • 39v kuntosaliharjoittelua
  • 21v ryhmäliikunnan ohjausta
  • 19v Personal Trainer
  • Työskennellyt 17 eri kunto/liikuntakeskuksessa
  •  8 vuotta liikuntakeskuksessa yrittäjänä
  • Nyt Liikunnan alan yrittäjä ja konsultointi
  • Kotipaikka Varkaus

Intohimoni liikuntaan alkoi jo lapsena. Ensimmäisen palkintolusikkani sain 6 vuotiaana leikkimielisessä juoksukilpailussa eläintarhan kentällä Helsingissä. Talvisin harrastin hiihtoa, voimistelua ja kesäisin kenttälajeja. Teini iässä mukaan tuli karate, taekwondo ja hiihto jäi vähemmälle. Lopuksi judo vei miehen mennessä ja jujutsu. 

Kuntosalilla hengailu alkoi n. 5-6 vuotiaana kun seurasin isäni painonnosto uraa. Samalla hän opetti kepillä ja kuminauhalla eri nostotekniikoita, sekä liikkeitä. Siitä asti kuntosali on kuulunut vaihtelevasti elämääni. (Toinen Koti)

Olen toiminut kaikkiaan 16 eri liikuntakeskuksessa monissa eri tehtävissä.

Ryhmäliikunan ohjauksia olen tehnyt 2003 luvun alusta ja samalla aloin opiskelemaan liikunta-alaa yksityisesti. Tuntivalikoimiin ovat kuuluneet monipuolisesti erilaiset tuntikokonaisuudet. esim. pilates-, jooga-, lihaskunto-, askellus-, spinning- ja kiertoharjoittelutunnit yms. Tosin aerobic, step ja tanssilliset tunnit eivät ole vahvuuksiani. Hullumpina vuosina 30 tuntia viikossa ohjanneena taidan olla jo myös kehäraakki.

Kuntosaliohjaukset

Kuntosaliohjauksia ja ohjelmia aloitin tekemään 2004 ja niitä tuli tehtyä ensimmäisestä vuodesta lähtien satoja vuodessa. Asiakkaana oli aluksi tavallisia kuntoilijoita, painon pudottajia ja terveysliikkujia. Pian aloituksen jälkeen törmäsin ongelmaan, kun asiakkaat kokivat ohjeiden noudattamisen vaikeaksi ja samalla motivaatio laski.

Päätin kouluttautua Personal Traineriksi ja antaa monipuolisempaa palvelua. Tällöin asiakkaan ei tarvitse keskittyä ohjelmien ja ohjeiden tulkitsemiseen, vaan voi treenata tehokaasti ja tuloksellisesti.

 

Personal Trainer

Personal trainer työt pyörähtivät 2005 vuodesta käyntiin ja parhaillaan Personal Traner valmennuksia yksilötasolla yli 2000h vuodessa. Alussa minulle sanottiin työnantajan puolelta, ettei asiakkaat ole vielä valmiita maksamaan Suomessa palveluista, mutta toisin kävi. Personal Trainer palvelut kävivät heti alusta asti hyvin kaupaksi ja samalla ihmiset saivat tarvitsemaansa henkilökohtaista palvelua. Jokainen yhdessä tehty treeni on tehokkaampaa ja muokkautuu tilanteen mukaan.

 

Pienryhmävalmennukset, tilaustunnit ja tapahtumat.

Pienryhmävalmennuksessa on ollut monenlaisia tavoitteita aina liikunnan aloituksesta, yksilöityihin erikoistaitoihin. Painonpudotus ryhmissä on ollut 10 viikon pikapudotuksia ja kuukausien kestäviä elämäntapamuutoksia.

Pienryhmäharjoittelussa ohjaajan lisäksi tulee myös ryhmän tuki. Kuullaan ja nähdään saman tavoitteen parissa erilaisia ihmisiä. Samalla opitaan miten toinen on ratkaissut omat sudenkuoppansa. Tilaustunneilla ja tapahtumissa yrityksille on räätälöity sisältö toiveiden mukaan, sekä tarvittaessa käytetty ulkopuolisia yhteistyötahoja. Luennot ravinnosta ja liikunnasta eri kohderyhmille täydentävät hyvin esim. yritysten Tyky päiviä.  

 

Fysiikkavalmennukset

Ensimmäiset fysiikkavalmennukset joukkueille alkovat v.2006. Lajeina on ollut salibandy, jääkiekko, ringette, jalkapallo ja koripallo. Yksilölajeissa asiakkaina on ollut juoksijoita, eri budo lajit, traial, tenniksen ja gofin harrastelijoista kilpailijoihin.

Fysiikkavalmennus antaa samaa painetta, asennetta yhteisten/yksilön päämäärien täyttymiseen. Opitaan ymmärtämään omaa kehoa paremmin ja tiedostetaan joukkueessa erilaisten harjoitusten vaikutus eri ominaisuuksien kehittämiseksi. Suunnitellaan harjoitukset yksilö- ja joukkuetavoitteen kautta.

Opinpolku

Ammattimainen liikunnan ohjaus alkoi monilla pienkursseilla ja työnantajan järjestämällä 10 kuukauden Jarmon Ahosen kehonhallinta ja kuntosaliharjoittelu kurssilla. Samasta työpaikasta sain myös Patrik Borgin pitämän rentopainonhallintaa ohjauskoulutuksen. Siitä alkoi myös 3 vuoden oppisopimus Pajulahden liikuntaopistossa liikuntaneuvojaksi. Erikoistuin kunto- ja terveysliikuntaan, sekä valmennukseen. Työpaikan rikkautena oli monien fysioterapeuttien ja muiden liikunnan alan työntekijöiden kanssa jaettu tietotaito. 

Vuosien varrella tuli myös opiskeltua tasaiseen tahtiin. esim. uimaopettajan koulutus, Fustra, Resistance Training Specialist, Lesmills jne…

Yrittäjänä

Liikuntakeskus yrittäjänä olin 8 vuotta ja sinä aikana sain lisää erilaista kokemusta työnantajana ja kouluttajana. Elokuussa 2018 myin liiketoiminnan ja siirryin tekemään valmennuksia, sekä liikkunnan alan konsultointia.

Ota yhteyttä

LiikuntaInto

y- 2243031-9

puh. 044 704 7777

Lukkarinkatu 16 E 17, 78400 Varkaus

pttimppa@liikuntainto.fi

1 + 13 =

tai